Ga naar hoofdinhoud

Seminars voor de werkgever / opdrachtgever: WWZ een jaar verder en einde VAR

Seminars voor de werkgever / opdrachtgever: WWZ een jaar verder en einde VAR

Het zal u waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat er veel veranderd is voor werkgevers en werknemers door inwerkingtreding van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in 2015. Door de invoering van deze nieuwe regelgeving hebben zich o.a. op het gebied van flexwerkers, werknemers met tijdelijke contracten en het ontslagrecht belangrijke wijzigingen voorgedaan.

De WWZ heeft voor werkgevers en werknemers in de dagelijkse praktijk grote gevolgen. Inmiddels zijn ook de diverse aspecten onderwerp van rechtspraak en wordt duidelijk hoe rechters met de nieuwe wet omgaan. Graag willen wij met u deze praktijkervaringen delen. Ook wordt ingegaan op de vraag of payrolling een goed alternatief is voor het in dienst nemen van personeel, of dat het inhuren van ZZP-ers een alternatief is.

Met ingang van 1 mei 2016 wordt de VAR afgeschaft en in plaats daarvan wordt het systeem van door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomsten definitief ingevoerd. Dit betekent voor ondernemers die met freelancers of ZZP-ers werken de nodige veranderingen. Tijdige voorbereiding is een must. Graag delen wij met u waaraan een modelovereenkomst moet voldoen en waar u in de praktijk rekening mee moet houden.

MARK Advocaten en accountenz, breda organiseren enkele seminars voor hun relaties waarin u wordt bijgepraat over bovenstaande onderwerpen en wat de wijzigingen in de praktijk betekenen.

Hoe vermijdt de werkgever / opdrachtgever grote financiële risico’s?

• Wat zijn de ervaringen met de nieuw ingerichte ontslagprocedures?
• Zijn de vergoedingen hoger of lager in het huidige ontslagrecht?
• Wat zijn de ervaringen met de verplichte aanzegtermijn en het concurrentiebeding bij tijdelijke contracten?
• Hoe moeten we omgaan met flexibele contracten?
• Is payrolling een goed alternatief voor een arbeidsovereenkomst?
• Hoe werkt een modelovereenkomst i.p.v. een VAR?
• Hoe minimaliseer ik mijn risico’s als werkgever/opdrachtgever?

Het programma zal er als volgt uitzien:

16.00 uur: ontvangst
16.15 uur: presentatie Wet Werk en Zekerheid
16.45 uur: pauze
17.00 uur: presentatie modelovereenkomst in plaats van VAR
17.30 uur: vragenronde
18.00 uur: einde bijeenkomst

De seminars vinden plaats op donderdag 21 april en donderdag 19 mei 2016. Heeft u belangstelling om deel te nemen, neem dan contact op met Jan van Gool, Diederik Snelder of Jurgen Hooymayers.

Back To Top