Ga naar hoofdinhoud

Moniek Hofland

UW ADVOCAAT IN

Advocaat personen en familierecht

Gaan scheiden is soms onvermijdelijk en bijna nooit zonder verlies. Zeker als je samen kinderen hebt. In het familierecht speelt hun belang daarom een grote rol. Ik help je om respectvol te scheiden en aan je leven na de scheiding goed vorm te geven. Daarvoor geef ik je handvatten waarmee je de regie over je eigen leven kunt houden. Die handvatten raken alle facetten van je leven. Van een goede alimentatieregeling tot een ouderschapsplan wanneer je nog kinderen hebt waarvoor je verantwoordelijk bent. En als het nodig is, houd ik je ook een spiegel voor: Wat kun jij doen om het proces te versoepelen? Overdenk je je acties? Houd je rekening met de gevolgen?

Samenwerken en dingen voor elkaar krijgen die zo onbereikbaar leken, geeft mij de ultieme voldoening. Bijvoorbeeld het vinden van een nieuwe woonruimte. Of het goede gesprek dat je wist te voeren met je toekomstige ex-partner. Hoe groot of hoe klein deze overwinningen ook zijn, ze geven ruimte aan nieuw geluk. En dat vind ik prachtig om samen te bereiken. Ik ben oprecht blij voor je wanneer ik zie dat het lukt om gaandeweg weer sterker te worden en na de scheiding het geluk weer toe te laten.

Ik ben een verbinder, niet alleen een dossierlezer. In gesprekken zorg ik voor een prettige en open sfeer waarin je op je gemak bent en ik je werkelijk kan leren kennen. Ik wil graag weten waarmee jij je bezighoudt? Hoe het met de kinderen gaat? En waar je echt hulp bij nodig hebt? Ik streeft ernaar om jou zo goed te begeleiden dat je benarde positie ombuigt naar een behapbare situatie met nieuw perspectief. Dat doe ik als jurist en ook als mens. Lukt dat, dan is mijn missie geslaagd.

Meer weten? Kijk dan op www.sportiefscheiden.nl.

Nevenfuncties

  • Lid van de Vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators, de vFAS. Dit is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht.
  • Lid van de Raad van Orde van de Orde van Advocaten in het arrondissement Zeeland-West-Brabant.

Specialisatieopleidingen

  • Juridische specialisatieopleiding en de mediationopleiding van de Vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators. Specialisatieopleiding voor Jeugdrechtadvocaten, Erasmus Academie Rotterdam

Registratie Nederlandse Orde van Advocaten

Moniek Hofland heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen en familierecht
    Deze registratie verplicht ertoe om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.
Jan van Gool
Joyce Heuts
Back To Top