Ga naar hoofdinhoud

Personen- en familierecht

Jullie willen niet meer verder met elkaar. Een ingrijpende beslissing met grote gevolgen. Naast verdriet en misschien wel woede, gaan er tientallen vragen door je hoofd. Hoe zit het met eventuele alimentatie, de zorgregeling, de gezamenlijke woning en verdeling van pensioenaanspraken? De moed zakt je in de schoenen en toch moet je sterk zijn, zeker wanneer er kinderen in het spel zijn.

 

Team Joyce, Moniek en Marcella

Personen en familierecht

Bij MARK Advocaten staan Joyce Heuts, Moniek Hofland en Marcella de Maaré voor je klaar. Zij helpen jou bij het vinden van de juiste –juridische- oplossingen. Deze twee gespecialiseerde advocaten werken waar nodig samen als een goed geoliede machine en willen niets anders dan ruimte creëren voor een nieuw leven met perspectief. Bezoek ook eens de website www.sportiefscheiden.nl waarop Joyce, Moniek en Marcella een maandelijkse blog en andere interessante weetjes plaatsen.

Samen sterk in een mediationtraject

Het mooiste is wanneer jullie samen rond de tafel kunnen zitten om de scheiding door te spreken. Moniek, Joyce of Marcella informeert jullie over de wettelijke kaders en stellen de mens centraal. Dat houdt in dat zij openstaan voor andere niet-juridische oplossingen. Misschien zie jij wel af van de partneralimentatie, zodat de ander de gezamenlijke woning met onderwaarde kan overnemen en de financiering daardoor rond kan krijgen. Prettig is ook dat je alles onder één dak hebt. Jullie regelen niet alleen alle onderwerpen die in een ouderschapsplan en een convenant opgenomen worden, maar Moniek, Joyce of Marcella dient óók het verzoek tot echtscheiding in. Download de mediationfolder.

Wat als mediation geen optie is?

Een mediationtraject is een prachtig middel, maar helaas niet altijd een haalbare kaart. Moniek, Joyce of Marcella staat je uiteraard ook bij wanneer een mediationtraject bij een andere mediator niet is gelukt of wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een moeizame relatie tussen jou en je toekomstige ex-partner. Bij het behartigen van jouw belangen, zoeken zij ook het overleg op met de andere partij en zijn of haar eventuele advocaat om zo tot oplossingen te komen met betrekking tot de kinderen en zakelijke gevolgen.

Niet mooier dan het is, wel realistisch

Empathie, begeleiding, handvatten aanreiken: het hoort er allemaal bij. Maar een advocaat is er vooral om jouw juridische zaken zorgvuldig te regelen. Een nieuwe start maken, lukt alleen met goede afspraken tussen jou en je toekomstige ex-partner. Een advocaat die met je meehuilt of meevecht wanneer het niet nodig is, ga je niet vinden in Moniek, Joyce of Marcella. Wat je mag verwachten is een flinke dosis aan pragmatiek, realisme en daadkracht.

Kinderen eerst

Een scheiding waar ook kinderen bij betrokken zijn, is extra moeilijk. Daarom zetten Moniek, Joyce of Marcella de kinderen altijd voorop. Wanneer er behoefte aan is, voeren zij speciale kindgesprekken die worden teruggekoppeld aan de ouders. Mocht er meer specialistische zorg nodig zijn, dan kennen Moniek en Joyce diverse (kinder)coaches en psychologen die graag met hen meedenken. Wil je jouw kind(eren) laagdrempelig informeren over en voorbereiden op de scheiding, denk dan eens aan de volgende boeken: stoere-stappen.nl. Of kijk eens op www.villapinedo.nl en bekijk hier een videofragment.

Een portie humor

Humor en scheiden, dat lijkt zoiets als water en vuur. Toch proberen Moniek, Joyce of Marcella op de momenten dat het kan, de humor erin te houden. Naast alle tranen, mag er ook ruimte zijn voor een voorzichtige eerste glimlach die de weg vrijmaakt naar nieuw plezier in het leven.

Andere personen- en familierecht aangelegenheden en bijzondere samenwerkingen

Hoewel echtscheidingen en mediation veelvoorkomende zaken zijn binnen het personen- en familierecht, houdt het meer in dan dat. Moniek, Joyce of Marcella staat je ook graag terzijde als het gaat om: afwikkelen van (of advies over) de huwelijkse/partnerschapsvoorwaarden, verdelen van de huwelijksgoederengemeenschap, verbreken samenwonen, alimentatie (zowel partner- als kinderalimentatie), ouderschapsplan, ouderlijk gezag, zorg- en contactregeling (omgangsregeling), verdelen van pensioenaanspraken, naamswijziging, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing, adoptie of een second opinion. Wanneer een zaak erom vraagt, kan Joyce of Moniek de professionele hulp inschakelen van één van hun samenwerkingspartners, bestaande uit: fiscalisten, accountants en pensioenspecialisten.


Het scheidingsstappenplan

 • Scheiden ja of nee: is relatietherapie nog een optie?
 • Oriëntatie: mediator of eigen (overleg)advocaat?
 • Intakegesprek (samen of alleen).
 • In kaart brengen van de (financiële) situatie en wensen.
 • Mediationgesprekken of overleg met de andere partner/advocaat.
 • Het toewerken naar een convenant en een ouderschapsplan.
 • Als alle afspraken zijn vastgelegd, wordt de formele echtscheiding in alle gevallen uitgesproken door een rechter, op basis van een verzoekschrift dat door de mediator/advocaat wordt ingediend.
 • De uitspraak van de rechter moet nog worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Dit regelt de advocaat/mediator.

Resultaat

Moniek, Joyce of Marcella zijn ervan overtuigd dat met volledige en duidelijke afspraken beide partijen beter in staat zijn om prettig verder te gaan met hun eigen leven. Ook zorgen goede afspraken ervoor dat in het geval van kinderen, partijen als ouders verbonden blijven met elkaar en zij in het belang van de kinderen invulling kunnen blijven geven aan hun ouderschap.


Nazorg

 • Aangezien een scheiding een emotioneel en heftig proces is, sluiten Moniek, Joyce of Marcella een traject graag op een symbolische persoonlijke manier af.
 • Het is te hopen dat mensen na een goede echtscheiding de advocaat niet meer nodig hebben, maar als persoon blijven Joyce en Moniek wel op afstand betrokken. Gedurende de maanden na de echtscheiding horen zij graag hoe het met iemand en met de eventuele kinderen gaat en of alles is geregeld conform de afspraken in het convenant. Als er nog vragen zijn, ook na één jaar of meerdere jaren, zijn Moniek, Joyce of Marcella bereid om te helpen.
 • In een mediationtraject bieden Joyce en Moniek ongeveer een half jaar na afhandeling van de echtscheiding standaard een gratis evaluatiegesprek aan. Om het voorgaande te horen, maar ook om mogelijke kleine verbeterpunten te bespreken en mensen te adviseren.
  Ja, ik ga akkoord met de Cookie- en privacyverklaring.

  MARK Advocaten gebruikt de bovenstaande gegevens uitsluitend om contact op te nemen. Wij delen deze gegevens op geen enkele manier met derden. Lees voor meer informatie onze Cookie- en privacyverklaring.

  Back To Top