Ga naar hoofdinhoud

Ondernemingsrecht

Contracten, geschillen en andere kwesties in het ondernemingsrecht

Vennootschapsrecht, insolventierecht en incasso

Wat is ondernemingsrecht?

Het ondernemingsrecht gaat over alle rechtsgebieden waarmee ondernemingen in de dagelijkse bedrijfsvoering te maken hebben. Onder het ondernemingsrecht vallen het vennootschapsrecht, het overeenkomstenrecht, het insolventierecht en incasso’s.

Advies en begeleiding bij vennootschapsrecht

MARK Advocaten geeft advies en begeleiding bij alle kwesties die vallen onder het vennootschapsrecht. Denk daarbij aan:

 • De oprichting van een onderneming
 • Het kiezen van de juiste rechtsvorm (bv, nv, cv, maatschap, vof of eenmanszaak)
 • Het vastleggen van afspraken met zakenpartners in aandeelhoudersovereenkomsten, maatschapsovereenkomsten of samenwerkingsovereenkomsten
 • Herstructureringen, fusies en overnames
 • De verkoop of beëindiging van je onderneming
 • Geschillen met of tussen bestuurders
 • Geschillen met andere ondernemingen
 • Kwesties rond bestuurdersaansprakelijkheid

Juridische bijstand in het insolventierecht

Bij ondernemen hoort risico’s nemen. Dat kan leiden tot liquiditeits- en solvabiliteitsproblemen. Als je dan niet tijdig ingrijpt, kan dat leiden tot een faillissement. MARK Advocaten staat ondernemingen en haar bestuurders en commissarissen bij op het moment dat er financiële moeilijkheden dreigen of zijn, die de continuïteit van de onderneming in gevaar brengen. Wij brengen de mogelijkheden in kaart, kunnen je behulpzaam zijn bij een crediteurensanering en bereiden zo nodig een doorstart of pre-pack voor. Indien nodig kunnen we daarbij ook financiële experts uit ons netwerk inschakelen.

Naast ondernemers kunnen ook andere belanghebbenden, zoals crediteuren en stakeholders, een beroep op ons doen als een onderneming in zwaar weer verkeert.

Advies en ondersteuning bij incasso

Iedere ondernemer maakt wel eens mee dat facturen niet tijdig worden betaald. Soms helpt zelfs een aanmaning niet. Blijft betaling uit, dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Zelf heb je immers ook weer facturen te betalen. Wij kunnen je advies geven over het opzetten van een eigen incassobeleid. Als de betaling dan toch nog uitblijft, kunnen wij de vordering voor je incasseren, desnoods door het leggen van beslag. Wij vorderen altijd betaling van incassokosten en rente van de debiteur. Zo proberen we de schade en kosten zoveel mogelijk voor je te beperken.

Maak kennis met onze advocaten of maak een afspraak via de contactpagina.
  Ja, ik ga akkoord met de Cookie- en privacyverklaring.

  MARK Advocaten gebruikt de bovenstaande gegevens uitsluitend om contact op te nemen. Wij delen deze gegevens op geen enkele manier met derden. Lees voor meer informatie onze Cookie- en privacyverklaring.

  Back To Top