Ga naar hoofdinhoud
ONZE SPECIALIST(EN)

Intellectueel eigendomsrecht

Intellectueel eigendom beschermen tegen namaak en misbruik

Wat is intellectueel eigendomsrecht?

Het intellectueel eigendomsrecht beschermt (de maker van) creatieve prestaties tegen onrechtmatige acties van een ander. Denk daarbij aan het namaken of zonder toestemming gebruiken van muziek, vormgeving, teksten, foto’s, logo’s, modellen/ontwerpen, uitvindingen, merken, domeinnamen en handelsnamen. Het intellectueel eigendomsrecht voorkomt dat anderen jouw intellectueel eigendom zonder toestemming namaken of gebruiken.

Bescherming intellectueel eigendom

Het intellectueel eigendomsrecht is soms een ondergeschoven kindje. Vaak sta je er als ondernemer niet genoeg bij stil dat de bescherming van je intellectueel eigendom voor de onderneming van groot belang is. Je wilt immers niet dat een concurrent met jouw idee, merk, product of handelsnaam aan de haal gaat. MARK Advocaten helpt je om dat te voorkomen en je ideeën te beschermen. Je kunt bij ons terecht voor het opstellen en beoordelen van licentieovereenkomsten, franchiseovereenkomsten of geheimhoudingsovereenkomsten. Daarnaast kunnen wij je ook van dienst zijn bij het deponeren en registreren van merken en modellen, zowel nationaal als internationaal.
Inbreuk op intellectueel eigendom
Maakt toch iemand inbreuk op jouw intellectueel eigendomsrecht, dan is het zaak om snel in actie te komen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Ook dan kunnen wij je ondersteunen en indien nodig voor je procederen. Natuurlijk kunnen we je ook adviseren en bijstaan wanneer jij wordt beschuldigd van het maken van inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten van iemand anders.

Rechtsgebieden intellectueel eigendomsrecht bij MARK Advocaten

 • Auteursrecht
 • Domeinnamen
 • Franchise
 • Handelsnaamrecht
 • Knowhow bescherming
 • Merkenrecht
 • Modellenrecht
 • Naburige rechten
 • Licenties

Maak kennis met onze advocaten of maak een afspraak via de contactpagina.
  Ja, ik ga akkoord met de Cookie- en privacyverklaring.

  MARK Advocaten gebruikt de bovenstaande gegevens uitsluitend om contact op te nemen. Wij delen deze gegevens op geen enkele manier met derden. Lees voor meer informatie onze Cookie- en privacyverklaring.

  Back To Top