Ga naar hoofdinhoud

Inkomensafhankelijke combinatiekorting na scheiding

Als ouders na de scheiding de zorg voor de kinderen (nagenoeg) gelijk verdelen, hebben zij beiden recht op de inkomensafhankelijke combinatiekorting.

Voor deze korting geldt dat je de zorg voor kinderen jonger dan 12 jaar, combineert met werk. Voorheen waren de vereisten om voor deze heffingskorting in aanmerking te komen, behoorlijk strikt.

Zo was het onder andere noodzakelijk dat de kinderen voor een aaneengesloten periode van zes maanden van het jaar, tenminste drie dagen per week bij één van de ouders verbleef.

Eind september 2022 heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan, waardoor dit vereiste iets minder strikt is geworden.

De genoemde periode van zes maanden hoeft niet meer aaneengesloten te zijn. Het is niet meer nodig dat het kind gedurende het hele kalenderjaar doorgaans ten minste drie gehele dagen per week heeft verbleven bij de co-ouder bij wie het kind niet staat ingeschreven.

Het is voldoende dat dit verblijf gedurende ten minste zes maanden in het kalenderjaar plaatsvond, waarbij het niet om een aaneengesloten periode hoeft te gaan.

Goed nieuws dus voor co-ouders!

De volledige uitspraak lees je hier Wil je weten wat dit in jouw situatie betekent? Neem contact op met Moniek Hofland of een van onze andere familierecht specialisten

 

Back To Top