Ga naar hoofdinhoud

Workshop “Ondernemen in Vastgoed”

Op dinsdag 25 september jl. hebben Reinier Ensink en Nanda de Wilde van Team Vastgoed aan zo’n 15 geïnteresseerde ondernemers een presentatie gegeven over ondernemen in vastgoed.

Aan de hand van een casus, uit het leven van een particuliere belegger gegrepen, is een aantal onderwerpen aan bod gekomen, waaronder:

  • Welke elementen moet een goed huurcontract bedrijfsruimte bevatten?
  • Wat als er een huurder er een potje van maakt?
  • De verhoudingen tussen de eigenaar, de huurder en de VvE: waarvoor is toestemming vereist en hoe kan gezamenlijk gekomen worden tot aanschaf en aanleg van zonnepanelen.
  • De handhaving van diverse publiekrechtelijke voorschriften en wie waarvoor verantwoordelijk is. Met name is ingegaan op een situatie waarin een belegger/verhuurder nooit in hoopt verzeild te raken: de gevolgen van een drugsvondst in een gehuurde bedrijfsruimte.

Na nog geen anderhalf uur konden de toehoorders met een hoop nieuwe kennis – zonder ingewikkelde terminologie, wetteksten en rechtspraak – weer naar huis. Maar niet zonder dat er nog even gezellig nagepraat en geborreld werd.

Workshop gemist of (toch nog) vragen over vastgoed? Neem gerust contact op met Reinier Ensink, Nanda de Wilde of Diederik Snelder, per e-mail of op 0765335435.

Workshop Vastgoed2 Workshop Vastgoed1 Workshop Vastgoed3

Back To Top