Ga naar hoofdinhoud

MARK Advocaten steunt Verbeeten Challenge

Veel mensen in Brabant kennen het Instituut Verbeeten, of ook wel ‘het Verbeeten’ genoemd; een instituut naast de ziekenhuizen in Tilburg, Breda en Den Bosch waar kankerpatiënten worden bestraald. Wat veel mensen echter nog niet weten is dat Instituut Verbeeten geen geldelijke steun krijgt vanuit KWF en het dus moet hebben van fondsen en giften. Terwijl ze baanbrekend onderzoek doen! Maar onderzoek kost geld, vaak veel geld.

Daarom is 6 jaar geleden een groep enthousiaste vrijwilligers, allemaal direct of indirect getroffen door de ziekte kanker, de Verbeeten Challenge gestart. In beginsel een sportieve dag, de eerste zondag van april, waar iedereen aan mee kan doen. Want meedoen is het enige wat telt, niet winnen. Samen meedoen, met familie of vrienden. Of alleen omdat je ergens een vuist tegen wil maken. Je kunt fietsen, wandelen, skeeleren, hardlopen, wielrennen, mountainbiken en natuurlijk is er een aparte run voor de kinderen. Inmiddels is de Verbeeten Challenge aanzienlijk groter geworden, met vaste sponsoren, een sponsordiner, sponsorlopen, een loterij en een heleboel individuele acties. Om samen zoveel mogelijk geld binnen te halen voor onderzoeken door Instituut Verbeeten. Om mensen op een patiëntvriendelijke en betere manier te kunnen behandelen. En om mensen hopelijk zo veel mogelijk te kunnen genezen van kanker!

MARK Advocaten steunt Verbeeten ChallengeMARK Advocaten steunt dit geweldig goede doel van harte. Reinier Ensink en Joyce Heuts maken, na enthousiaste deelnemer te zijn geweest, sinds twee jaar deel uit van de organisatie en dit jaar heeft het hele kantoor geholpen om de start-/finishlocatie in het Mastbos in Breda te realiseren, zodat er naast Tilburg ook een tweede plek in Brabant is waar men zich ten volle kan inzetten voor de Verbeeten Challenge. De VC 2019 leverde op 7 april 2019 een recordopbrengst op van ruim € 120.000,00 voor onderzoek naar een betere manier van bestraling van borstkanker. Wat zijn we daar trots op!!

Volgend jaar zijn we er zeker weer bij. Als u wilt meedoen, laat het ons weten. Als u als (dag)vrijwilliger wilt helpen, laat het ons weten. Als u wilt sponsoren of doneren, laat het ons weten. En voor informatie zie natuurlijk ook www.verbeetenchallenge.nl.

Tot volgend jaar op zondag 5 april 2020!!

Reinier Ensink, ensink@markadvocaten.nl
Joyce Heuts, heuts@markadvocaten.nl

Back To Top