Ga naar hoofdinhoud

MARK Advocaten sluit samenwerking met MOOIWERK

De teamleden van MARK Advocaten zijn niet alleen een juridische dienstverlener maar zetten zich ook in voor maatschappelijke doelen. Wij zijn dan ook trots dat MOOIWERK Breda ons verzocht heeft om een samenwerking aan te gaan als juridisch kennispartner.

MOOIWERK Breda

MOOIWERK Breda is een initiatief van Stichting Breda Actief en ondersteunt vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en (sport)verenigingen in de Gemeente Breda. Zij organiseert workshops en bijeenkomsten over de diverse facetten waar je als bestuurder van een vereniging of als vrijwilliger mee te maken kan krijgen en heeft ook een vacaturebank voor vacante functies in het vrijwilligerswerk.

Juridische vraagstukken

Ook verenigingen en vrijwilligers moeten zich aan de wet houden en komen geregeld in aanraking met juridische vraagstukken. Denk aan contracten voor wat betreft de huur en onderhoud van locaties of materialen, privacywetgeving (AVG) en soms aansprakelijkheidsvraagstukken, vragen over oprichting/opheffing of conflicten. Regelmatig worden de adviseurs van MOOIWERK Breda benaderd voor advies of kennisvragen. Vaak kunnen zij deze vragen invullen of oplossen, maar soms is de kwestie wat lastiger. Het is dan prettig als zij over een vraagstelling of casus van gedachten kunnen wisselen met een van de advocaten van MARK Advocaten.

Workshops / Trainingen

Medio 2018 is de AVG in werking getreden en werd het vrijwilligerswerk geconfronteerd met de harde eisen van de privacyregelgeving. MARK Advocaten heeft toen op verzoek van Breda Actief hierover enkele voorlichtingsbijeenkomsten verzorgd voor bestuurders van verenigingen en organisaties. Sindsdien is het contact tussen MARK Advocaten en Breda Actief / MOOIWERK in stand gebleven. Het is de bedoeling dat MARK Advocaten enkele malen per jaar een workshop of training gaat verzorgen over juridische zaken waar vrijwilligers mee te maken (kunnen) hebben. De informatie over deze trainingen wordt bekend gemaakt door MOOIWERK en vermeld op haar website.

Hebt u als vrijwilligersorganisatie  vragen over de samenwerking van MOOIWERK, dan kan contact worden opgenomen met Jan van Gool.

Back To Top