Ga naar hoofdinhoud

Onze top 5 van boeken bij scheiding

Als mensen voor een scheiding bij ons aan tafel plaats nemen, hebben ze vaak al de nodige informatie op internet gevonden over scheidingen en wat daar bij komt kijken. Meer dan eens heeft de omgeving diegene ook al van heel wat voorbeelden en meningen voorzien, hetgeen de meeste mensen niet altijd geruststelt. Vaak speelt de vraag wat voor effect het al dan niet zal hebben op de kinderen ook een hele grote rol. En terecht, want dat raakt je in de kern. Naast een goede begeleiding in het traject van scheiding, geven we mensen vaak en graag ook de nodige boekentips mee, vaak toegespitst op de specifieke situatie waar die persoon in zit.

Via deze weg wilden we nu een keer in bredere zin onze top 5 aan handzame, bruikbare, prettige boeken bij een scheiding met jullie delen, waar al heel wat mensen baat bij hebben gehad.

  1. Je wordt weer gelukkig’, Eveline Jurry

Een handboek om je op een positieve en daadkrachtige manier door je scheiding te helpen. Gericht op de persoon, diens kracht en veerkracht, en gebruik makend van een ‘winning team’ om je heen. Zodat je positief en gelukkig uit een van de heftigste en ongelukkigste periodes van je leven komt.

  1. Blijven staan ondanks de storm’, Vanessa Maas & Christel Cornelis

Als de spanningen en conflicten tot lang na de scheiding blijven doorlopen, biedt dit boek ouders concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan, los van de andere ouder. Het geeft moed en hoop en biedt perspectief in soms hele ingewikkelde en emotionele situaties.

  1. Stoppen als partners, doorgaan als ouders’, Aleide Hendrikse-Voogt

Een complete leidraad om een echtscheiding zo goed mogelijk te doorstaan en goede evenwichtige afspraken te maken. Om vervolgens, na afsluiting van het partnerschap, een goede basis te hebben gelegd voor een werkbaar ouderschapsplan en dus als ouders verder te gaan.

  1. ‘Aan alle gescheiden ouders’, Marsha Pinedo & Petra Vullings

Villa Pinedo, een forum voor kinderen van gescheiden ouders, is een begrip geworden in Nederland en heeft vele kinderen, waarvan ouders zijn of gaan scheiden, geholpen. Een ‘verplicht’ boek in je kast, of van je kinderen, als er sprake is van een scheiding.

  1. Scheid!’, Jeanette Jonker, Claudia Lagermann & Liesbeth Vijfwinkel

Vers van de pers, dit boek met persoonlijke verhalen van jongeren, met ouders in of na scheiding, voor andere jongeren. Prachtige uitgave, heel ‘jeugdig’ geschreven en een mooi werkboek voor kinderen/jongeren.

Succes met lezen en bij vragen kunt u altijd bij ons terecht!

Moniek Hofland & Joyce Heuts

Back To Top