Ga naar hoofdinhoud

Wat hebben Fortnite en de Fresh Prince of Bel Air met elkaar te maken?

Zo op het eerste gezicht lijken de populaire game en de comedyserie uit de oude doos niet veel met elkaar te maken te hebben, maar schijn bedriegt. De makers van Fornite worden namelijk aangesproken in verband met een mogelijke auteursrechtinbreuk op het kenmerkende dansje van ‘Carlton’ uit de jaren 90-serie The Fresh Prince of Bel Air.

Spelers van de populaire games Fortnite hebben het dansje van Carlton de laatste tijd regelmatig kunnen zien, omdat een van de karakters in dat spel het dansje uitvoert. Carlton werd in The Fresh Prince of Bel Air gespeeld door de acteur Alfonso Ribeiro en die klaagt nu het bedrijf achter Fortnite aan. Ribeiro zegt dat geen toestemming is gevraagd om de beroemde dans te gebruiken in het spel en vindt dus dat inbreuk wordt gemaakt op zijn auteursrechten.

Als “Carlton” in het gelijk zou worden gesteld, mogen de makers van Fornite het dansje niet meer in hun game gebruiken en moeten zij de schade die hij als gevolg van de auteursrechtinbreuk heeft geleden aan hem vergoeden. Dat is voor Alfonso Ribeiro dan wellicht weer reden voor een dansje.

Back To Top