Ga naar hoofdinhoud

Netwerken

“Juist als je het druk hebt moet je blijven netwerken, je wil juist zorgen dat je het druk blijft houden”. Deze wijze woorden van een oud kantoorgenoot staan mij in het geheugen gegrift. Het is immers een grote fout die veel bedrijven of ondernemers maken; ze vergeten te netwerken omdat ze het “te druk” hebben. Om dat te voorkomen heb ik een bepaalde regelmaat in mijn netwerkactiviteiten aangebracht. Zo bezoek ik bijna altijd alle netwerkactiviteiten van de NAC Businessclub, waar ik al jaren lid van ben. En ik ga iedere woensdagochtend ontbijten bij BNI Sprookwijck.

BNI Sprookwijck

Ongeveer 12 jaar geleden maakte ik kennis met de internationale netwerkorganisatie BNI. Deze organiseert netwerkontbijten voor ondernemers. Niet af en toe, nee: wekelijks. Iedere week moet je om ongeveer 6.45 uur aanwezig zijn en ontbijt je met je collega BNI-leden. In mijn geval zijn dat 25 ondernemers uit diverse beroepsgroepen, zoals o.a. een notaris, een deurwaarder, een aannemer, een fotograaf, een accountant, een IT-specialist enz. enz. Omdat we elkaar wekelijks zien weten we goed met welke nuttige netwerkcontacten we elkaar kunnen helpen. Ook vullen we gerichte zoekvragen in en brengen we elkaar zo in contact met potentiële klanten. Het programma verloopt iedere woensdagochtend volgens een vast stramien, om 8.30 uur eindigt de bijeenkomst en kan iedereen weer aan het werk.

Inmiddels ben ik al vijf jaar lid van het BNI-chapter te Waalwijk, genaamd Sprookwijck. Ik heb daar zeer veel nuttige contacten opgedaan en vind het ook leuk om tenminste één keer in de week buiten het Bredase te netwerken. Daarnaast ben ik voor de ondernemers uit Midden-Brabant interessant als springplank naar het Bredase ondernemerswereldje. Zo helpen we elkaar aan omzet, nietwaar?

Bezoeker

Iedere woensdag kom ik weer met veel energie terug van de bijeenkomsten. De dag moet nog beginnen en ik heb al ruim anderhalf uur genetwerkt en nuttige contacten opgedaan. Het heeft mij zowel qua omzet als contacten veel gebracht. Nieuwsgierig geworden en heb je interesse om een keer met mij mee te gaan? Neem dan even contact met mij op, dan vertel ik je graag meer.

Jan van Gool (vangool@markadvocaten.nl)

Back To Top