Ga naar hoofdinhoud

Wat moet u doen met de WAB?

arbeidsrecht

Nadat de Wet Werk en Zekerheid in 2015 in werking was getreden ontstond er al snel forse kritiek op deze wet. Het nieuwe ontslagstelsel wordt als te beperkend ervaren, waardoor het beëindigen van arbeidsovereenkomsten een stuk moeilijker is geworden.

Ook het terugbrengen van de ketenregeling voor tijdelijke contracten naar maximaal twee jaar zorgde voor onbedoelde neveneffecten zoals een enorme toename van ZZP-ers in plaats van een toename van vaste contracten. In de praktijk ontstond al snel de behoefte aan reparatiewetgeving.

Nieuwe wet per 1 januari 2020

Inmiddels is de Wet Arbeid in Balans (WAB) door de Eerste Kamer goedgekeurd en treedt deze wet op 1 januari 2020 in werking. Deze wet houdt aanmerkelijke wijzigingen in voor:

  • de ontslagpraktijk;
  • de opbouw van de transitievergoeding
  • de ketenregeling
  • het werken met oproepkrachten
  • het werken met payroll organisaties
  • de hoogte van de WW premie

Seminar op 24 september 2019

Graag willen de arbeidsrechtspecialisten van MARK Advocaten werkgevers bijpraten wat deze wijzigingen uit de Wet Arbeid in Balans inhouden en welke maatregelen zij moeten nemen. Ook vertellen wij graag over andere actuele ontwikkelingen in het arbeidsrecht.

Op dinsdag 24 september a.s. van 15.45 uur tot 18.00 uur wordt hiervoor een interessante en interactieve bijeenkomst gehouden.  Geïnteresseerden kunnen zich via info@markadvocaten.nl aanmelden.  U ontvangt vervolgens een aanmeldingsbevestiging met de locatie van de bijeenkomst.

Voor meer informatie kunt u opnemen met de  arbeidsrechtspecialisten Jurgen Hooymayers, Diederik Snelder en Jan van Gool

Back To Top