Ga naar hoofdinhoud

JONGRECHT in de schijnwerpers

Recentelijk hebben 6 leerlingen van 5 VWO van de Nassau Scholengemeenschap uit Breda een mooi initiatief genomen. Zij signaleerden dat jongeren tussen de 12 en 18 jaar vaak vragen hebben over hun rechten en rechtspositie of behoefte hebben aan juridisch advies. Vaak kunnen deze jongeren nergens terecht of vinden zij de drempel om professionele juridische dienstverleners of hulpverleners met hun vraag te benaderen te hoog. Daarom kwamen de leerlingen van de Nassau tot de oprichting van JONGRECHT.

JONGRECHT biedt gratis juridisch advies aan voor jongeren. Hiervoor houdt zij wekelijks in de maanden maart en april 2023 een inloopspreekuur in de Nieuwe Veste aan de Molenstraat 6 in Breda (Bibliotheek Centrum). Dit vindt iedere woensdagavond plaats tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Twee rechtenstudenten van de Universiteit van Tilburg zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden en advies te geven. JONGRECHT heeft net in de maand maart haar feestelijke opening en eerste maand achter de rug,

Ook heeft JONGRECHT een mooie website www.jongrecht.nl en daar worden al een heleboel veel voorkomende vragen waar jongeren tegenaan lopen beantwoord. Bovendien stellen de twee studenten zich voor, zodat jongeren die overwegen gebruik te maken van het spreekuur, weten met wie daar zijn.

Voor meer informatie kan ook worden opgenomen met jongrechtbreda@gmail.com Jongrecht beschikt ook over een eigen Instagrampagina en TikTok Kanaal.

Back To Top